Сайтовете за запознанства са рай за педофилите

Сайтовете за запознанства в България са се превърнали в кастинг на малолетни жертви на сексуални престъпления. Това е мнението на шефа на сектор "Киберпрестъпления" в ГДБОП Явор Колев.

В тези сайтове деца между 12 и 14 години публикуват свои снимки, които представляват открито сексуално поведение, обясни той.

Над 160 са подобните сайтове у нас. В полицията ежедневно получават сигнали за деца, станали жертва на педофили след запознанства именно в подобни страници, заяви Колев пред Дарик радио в сряда.

Голяма част от собствениците на подобни интернет страници са млади хора, разказва още Явор Колев. Според него целта на тези сайтове е печалба, тъй като за повечето от опциите се иска изпращане на съобщение от мобилен телефон. От ГДБОП уточняват, че освен сайтовете в българското онлайн пространство има и видеочатове, които са свободни за достъп от всеки, който влезе в тях, включително и деца.

По повод на операциите срещу сайтове, разпространяващи незаконно музика, софтуер и филми, Колев допълни, че в момента текат дела по случая, а МВР ще продължи операциите си срещу пиратството у нас.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?