Съкращенията в МВР зависели от стратегията за сигурност

Вътрешният министър Цветан Цветанов отказа да се ангажира с конкретни коментари за съкращенията в системата на МВР, които се налагат заради решението за оптимизация на държавната администрация, а обвърза решението с предстоящото обсъждане на стратегията за национална сигурност.

"Не може някой да мисли, че днес можем да съкратим 1000 души, без да обезпечим цялата система, всички престъпления и обществения ред и сигурност", заяви Цветанов в неделя пред БНР. Попитан какви ще са съкращенията и икономиите в МВР, ще има ли такива, вицепремиерът отговори, че "всичко е въпрос на задълбочен анализ”.

"Предстои обсъждане на цялостната концепция и стратегия за национална сигурност. Това е за да се види възможностите за бъдеща оптимизация на работата", отбеляза Цветанов.

Той не пропусна да напомни, че с преструктурирането на ДАНС и изчистването на дублиращите се функции с МВР от спецагенцията са били съкратени около 150 щатни бройки.

В средата на седмицата правителството реши държавната администрация да бъде съкратена с 20 процента, което за МВР ще е около 10-13 на сто, по думите на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков.

Споделяне

Още от България