Салахедин Бин Аладин ще бъде обвинен за грабеж и опит за убийство

Задържаният преди ден от гръцките власти алжирец Салхедин Бин Аладин ще бъде обвинен за грабеж, придружен с опит за убийство, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров в четвъртък.

В него е намерена вещ, която е издирвана във връзка с грабеж, различен от случая в София от края на миналата седмица. Софийската градска прокуратура ще поиска постоянното му задържани в ареста.

Цацаров обясни, че не е притеснен от факта, че Аладин е успял да напусне България и е задържан в Гърция.

”Трябва да отчетем, че границата на България не представлява това, което имаме в съзнанието си като представа за класическа граница. Би ме притеснявало, ако не бе заловен. Казах на МВР: ”Няма вариант при който този човек да не бъде заловен”. Локализиран апартамента, в който се крие в Пловдив, таксито, което го е отвело до съответното село, локализиран целия му маршрут. По същия начин бе вдигната и гръцката гранична охрана. Притеснява ме, че е влязъл на територията на страната, не е влязъл като бежанец, а като нелегален имигрант. Поискал е убежище и производството е тръгнало и не е завършило. Той е човек с бележка – документ за самоличност, който е бележка от агенцията по бежанците”, разказа още главният прокурор.

Споделяне

Още от България