Салвини: Подкрепящите бежанци НПО "ще гледат Италия само на пощенските картички"

 Матео Салвини

Италианските пристанища ще бъдат затворени през цялото лято за корабите на неправителствените организации (НПО), които помагат на мигранти в Средиземно море, обяви днес министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини, цитиран от Франс прес.

"Неправителствените организации ще гледат Италия само на пощенските картички", каза Салвини, който също е вицепремиер и лидер на крайнодясната партия "Лига".
 
"Пристанищата ще са затворени през цялото лято", даде да се разбере той и уточни, че забраната се отнася не само за предоставянето на достъп до пристанищата, но и за снабдяването на корабите на НПО с гориво.
 
"Както споделят с мен италианските военни, а също така и либийците, неправителствените организации съзнателно или не помагат на трафикантите", подчерта Салвини. Той поясни, че Италия "ще продължи да спасява всички, които трябва да бъдат спасени, заедно с държавите, които са истински държави".
 
Италианският вътрешен министър изрази задоволство от резултатите, постигнати от правителството на срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел по въпросите на миграцията. 
/Божидар Захариев/

Споделяне

Още по темата

Още от Европа