Салвини призова за демонстрация в Рим на 19 октомври

Матео Салвини

Лидерът на италианската крайнодясна партия "Лига" Матео Салвини призова привържениците си да излязат на голяма демонстрация в Рим на 19 октомври, предаде Франс прес.

Салвини, който предизвика края на управляващата коалиция между своята формация и антисистемното Движение "Пет звезди", се оказа изолиран от властта, след като досегашните му партньори постигнаха споразумение за коалиционно правителство с левоцентристката Демократическа партия.

Вчера президентът Серджо Матарела официално възложи на досегашния премиер Джузепе Конте да състави ново правителство. След това Салвини се обърна към опонентите си с думите: "Няма да се спасите от мен с малката си дворцова игричка, не се признавам за победен."

Той се закани неговата партия "Лига" да си върне водещото място на политическата сцена. Според него новото италианско правителство е творение на Брюксел.

"Те няма да изкарат много време, ние вече се подготвяме. Не могат да лишат италианците от правото да гласуват", изтъкна Салвини.

Той предупреди, че тези, които биха се изкушили да отменят прокараното от него законодателство срещу незаконната имиграция, ще нанесат вреда на италианския народ.

Салвини обеща да организира през идния месец и октомври демонстрации в защита на демокрацията, правото на глас и нормативните правила.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа