Салвини разкритикува излъчената от коалиционните му партньори кметица на Рим

Матео Салвини

Вътрешният министър на Италия и лидер на крайнодясната партия Лига Матео Салвини отправи сериозни критики към кметицата на Рим Вирджиния Раджи, предаде Франс прес. Салвини и Раджи (от антисистемното Движение Пет звезди) често разменят нападки един срещу друг, отбелязва Франс прес.

"Рим никога не е бил толкова мръсен, толкова претоварен, толкова занемарен, хаотичен и дезорганизиран. Вината на Салвини ли е или на кметицата от Движение Пет звезди (за която даже ви призовавах да гласувате), която нищо не направи през всичките тези години? Оставям жителите на Рим да преценят това, аз работя за едно по-добро бъдеще за този прекрасен град", заяви Салвини, докато по улиците на Рим се провеждаше кръг от автомобилното състезание Формула Е.

Атаката потвърждава за пореден път наличието на напрежение в коалицията на Лига и Движение Пет звезди, които ще бъдат съперници на изборите за Европейски парламент през май.

Нападките изглежда потвърждават и апетитите на Лига на Матео Салвини за Рим. Лига досега не е имала силни резултати в Рим, но предвид провала на всички останали политически сили в столицата, това може да се промени, посочва Франс прес.

Вирджиния Раджи бе избрана през 2016 г. с 67 процента от гласовете на избирателите в знак на протест срещу предишните управници на града, както от левия, така и от десния политически спектър, които не се справиха с управлението на силно задлъжнелия град, имащ репутацията на неуправляем.

Трудностите на Раджи при сформирането на екип и при предлагането на конкретни решения за многобройните проблеми на Вечния град обаче сериозно намалиха популярността ѝ. Жителите на Рим и посетителите на града често се оплакват от боклуците по улиците на много от римските квартали, множеството дупки по пътната настилка, занемаряването на зелените площи и на обществения транспорт.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа