Самарас уговаря в Катар 1 млрд. инвестиции за Гърция

Самарас уговаря в Катар 1 млрд. инвестиции за Гърция

Катар и Гърция са постигнали споразумение за един милиард инвестиции, съобщават гръцките вестници в сряда. В. "Имерисия" се позовава на агенция Дау Джоунс нюзуайърс, според която двете страни може да инвестират по един милиард евро в общ фонд, за да подкрепят малкия и среден бизнес в Гърция.

Гръцкият премиер Андонис Самарас от вторник е на официално посещение в Доха и днес се срещна с емира на Катар.

В. "Вима" цитира премиера на Катар, който след разговори със Самарас оповестил, че емирството е готово да предостави един милиард евро в инвестиционен фонд, в който Гърция също да участва с такава сума.

В. "Катимерини", цитиран от БТА коментира, че вчерашният престой на Самарас в Доха е бил продуктивен, тъй като вчера е било подписано споразумение с емирството за инвестиции в малките и средни гръцки предприятия. Споразумението предвижда да се създаде общ фонд, в който и двете страни да участват с по един милиард евро и който да бъде локомотивът за осъществяването на инвестиции в малкия и среден бизнес в Гърция, посочва вестникът.

Гръцките издания информират и за неформалната среща на Самарас с неговия турски колега Реджеп Тайип Ердоган, който също се намира в Доха. Двамата били отседнали в един и същи хотел. Те са се договорили на 5 март в Анкара да се състои разширено заседание на правителствата на двете страни.

Споделяне

Още от Балкани

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?