Самбист влезе в управлението на столичния градски транспорт

Румен Стоилов

Бившият депутат от ГЕРБ и шеф на федерацията по самбо Румен Стоилов влезе в директорския борд на Центъра за градска мобилност. Той успя да елиминира бившия транспортен министър и зам.-кмет по транспорта по времето на ГЕРБ Александър Цветков. Решението взе Столичният общински съвет в четвъртък, като точката беше вкарана като допълнителна.  

Румен Стоилов е единственият нов член на съвета директори на общинското дружество, въпреки че се проведе конкурс за ново ръководство, в който участваха 11 кандидати.

В борда остават досегашните му членове Симеон Арнаудов, който е и изпълнителен директор. Той застана начело на градския транспорт в столицата преди две години. Преди това Арнаудов, беше шеф на изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” в Министерството на транспорта, но беше уволнен по наражедане на тогавашния премиер Бойко Борисов след зверската катастрофа на магистрала "Тракия", при която загинаха осем души през лятото на 2011 г.

Другите членове на директорския борд са Надя Маринова, Тодор Тодоров и Свилен Кръстев, който преди да влезе в него беше журналист в БТА, отговарящ за Столична община. Конкурсът преди две години се забави именно заради Свилен Кръстев за да може да вземе диплома за висше образование.

Сега Румен Стоилов влиза на мястото на Емил Савов, който е зам.-изпълнителен директор на Националното сдружение на общините.

С друго решение на общинските съветници обаче Емил Савов влезе в одитния комитет на "Столичен електротранспорт".

Въпреки рокадите в управлението на Центъра за градска мобилност финансовото състояние на дружеството не се подобрява. Напротив в момента е в ход процедура за теглене на заем от над 80 млн. лв., с който да бъдат покрити непрекъснато трупащите се загуби в дружеството.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес