Съмнения за четвърто отвличане в Кливланд, засилени критики срещу полицията

Съмнения за четвърто отвличане в Кливланд, засилени критики срещу полицията

Има съмнения, че четвърто момиче е станало жертва на Ариел Кастро, един от братята от Кливланд, арестувани заради отвличането на три млади американки, държани в плен близо 10 години и подлагани на системен побой и сексуален тормоз, пише италианският в."Кориере дела сера", цитиран от БТА в четвъртък.

Заради тройното отвличане Ариел Кастро беше официално обвинен, а братята му се отърваха от ареста.

Четвъртото момиче, което може да е жертва на Кастро, е 14-годишната Ашли Съмърс, която се води за безследно изчезнала от 2007 г. насам. Това е разказала на разпитващите я Мишел Найт, една от спасилите се жени. Тя твърди, че непозната млада жена се е появила за кратко в къщата на Кастро и после изчезнала.

Случаят в Кливланд породи оживен дебат в САЩ за ролята на полицията. По данни на властите трите жени, държани в плен от Кастро, са забременявали най-малко пет пъти. Родили са се две деца, но само 6-годишната дъщеря на една от жените - Аманда Бери, е оцеляла.

Същевременно съседи започнаха да разказват, че са подавали сигнали в полицията за странни неща, случващи се в къщата, пише френският в. "Фигаро". Те твърдели, че видели жена и дете на един от прозорците, които сякаш молели за помощ, че в двора на къщата лазела гола жена, че Ариел Кастро купувал подозрително много храна и че дори разхождал дете, за което казвал, че е дъщеря на негов близък.

Веднъж съсед подал сигнал за три жени, лазещи из двора на къщата съвсем голи и с каишки на врата. На някои от сигналите полицията реагирала, но не открила нищо съмнително в къщата на Кастро. Други били възприети като глупави шеги.

Властите на Кливланд се опитват да защитят полицията, остро критикувана още през 2009 г. от семействата на 11 жертви на сериен убиец, открити в друг квартал, посочва в. "Фигаро".

Социалните служби също са обект на критика, защото не са разследвали сигнал от бившата съпруга на Ариел Кастро за домашно насилие и твърдения на дъщеря му, че е имал навика да малтретира околните.

Същевременно се оказва, че едната от трите освободени жени - Мишел Найт, никога не е била издирвана от властите. Тя имала трудна младост, била самотна майка и детето ѝ било отнето от социалните служби през лятото на 2002 г. Малко след това Мишел изчезнала, но близките ѝ мислели, че е избягала. Брат ѝ дори не е бил информиран от майката на Мишел, че тя е в неизвестност, съобщава в. "Кориере дела сера".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят