Съмнения за още заразени с ебола в Европа и САЩ

Още трима души със съмнение за ебола са приети в болницата “Карлос Трети” в Мадрид, като така хоспитализираните заради вируса пациенти станаха седем, съобщиха информационните агенции.

От тях с положителен резултат за ебола е само медицинската сестра, която беше диагностицирана в началото на седмицата. Останалите пациенти са били в контакт с нея и затова са под наблюдение. 44-годишната жена е била в екипа, който се е грижел за двамата заразени испански свещеници, които починаха от болестта.

В Съединените щати също има нови пациенти със съмнение за ебола.

В болница в Тексас е приет заместник шериф от предградие на Далас.  Там почина първият пациент с опасното заболяване в САЩ. Представителят на силите на реда бил в квартирата му след неговата смърт, когато вирусът е много заразен. Лекарите съобщават, че мъжът показва признаци на ебола, но диагнозата не може да бъде потвърдена, преди да излязат окончателните резултати от медицинските изследвания.

Американските власти ще наложат нови мерки за сигурност заради опасността от заразата. Пътниците, които пристигат от Източна Африка, ще се проверяват за висока температура. Инспекциите ще започнат следващата седмица. На проверка ще се подлагат пътници, пристигащи от Либерия, Сиера Леоне и Гвинея.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?