Само десет били загиналите под свлачището в Китай

Властите коригираха и броя на издирваните, двойка с двумесечното й бебе са спасени

Китайските власти коригираха броя на жертвите на безпрецедентното свлачище, затрупало в събота призори планинското село Синмо в югозападната провинция Съчуан, предадоха световните агенции в неделя.

По-рано през деня бе съобщено, че изпод земните маси са извадени телата на деветима души и откритите предишния ден 15 трупа жертвите стават 24 души, а в неизвестност са 109 човека.

По-късно обаче спасителните служби обявиха, че откритите в неделя тела са десет, опровергавайки вчерашната информация за 15 жертви. 93 души се още се издирват. , предадоха световните агенции. Не става ясно обаче дали броят на хората в неизвестност е намален, защото те са открити живи, или защото не са били на мястото на инцидента, посочва Ройтерс.

Засега като спасени от свлачищния ад се посочват само двойка и двумесечното ѝ бебе, които били намерени живи часове след бедствието.

Геолози твърдят, че шансовете да се намерят други оживели са минимални, съобщи агенция Синхуа.

Според жител на съседно село, включил се в спасителната операция, мащабът на свлачището е безпрецедентен.

На фона на опасност от още свличания на земна маса районът се обследва от над 3000 спасители с обучени кучета и специална апаратура.

В Китай седмици наред валят летни дъждове, които причиниха наводнения и свлачища. Според властите около 18 милион кубически метра земя се е свлякла върху селцето Синмо, отбеляза Синхуа.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?