Само двама социалисти “окупираха Позитано"

Снимка: БГНЕС

Едва двама избиратели на БСП, разочаровани от политиката на Сергей Станишев, "окупираха" в понеделник централата на БСП на “Позитано” 20 и разпънаха картонена "стена на срама".

Проявата им премина под мотото "Те предадоха 120 години история". Като под "те" се разбираха Сергей Станишев, Георги Гергов (областен председател на БСП в Пловдив - бел. ред.) и депутатът Антон Кутев. Противопоставени графично на “предателите на лявата идея” са “нейните бащи” - Димитър Благоев, Георги Кирков и прочие.

Според двамата протестиращи последните действия на ръководството на БСП са станали причина левите хора в страната отново да бъдат наричани "червени боклуци", а левите политически идеи са били дискредитирани.

Всичко това е резултат от тоталния идеен и кадрови колапс на БСП, смятат организаторите на "стената на срама".

Преди дни в ефира на bTV бившият депутат от левицата Татяна Дончева призова за създаване на движението “Окупирай Позитано", за да може да бъде свален лидерът на партията Сергей Станишев и така БСП да си “умие лицето".

“Ние като социалисти не можем да останем безучастни към това. С тези непремерени действия, които, за жалост, са част от цяла поредица подобни, беше нанесен удар върху самата история на лявото движение в България. Протестиращите не са лумпени и ние не сме "червени боклуци", както и Димитър Благоев, Георги Кирков и ред други дейци на лявото движение в България не са лумпени. Считаме, че с действията си ръководството на БСП отхвърли цялата история на лявото движение в страната, подигра се с идеалите на дейците на това движение и на стотиците, които са дали живота си в името на левите идеи”, пишат от движението “Окупирай Позитано”, което обаче на практика се оказа без поддръжка.

Споделяне

Още от България