Само две тв-игри имат лицензи от Комисията по хазарта

Специален раздел в Закона за хазарта трябва да регламентира провеждането на игри чрез телекомуникационна връзка, заяви председателят на Комисията по хазарта Методи Киров пред БНТ. Той посочи, че в момента законодателната ни база в областта на хазартните игри изостава от развитието на бизнеса и затова е нужна промяна.

Киров допълни, че в момента Комисията по хазарт е започнала проверки, но не би трябвало обществеността да очаква това да бъде кампания за два-три месеца. По думите му всяка една игра поотделно ще бъде проверена, което е доста труден процес, тъй като трябва да се проверяват редица договори.

Към настоящия момент две телевизионни игри са получили разрешение от Комисията по хазарта. Останалите организатори са счели, че техните промоции не са хазартни и осъществяват без наша санкция, допълни шефът на комисията. В тази насока е целта на провежданите проверки.

Лицензът е около 30 хиляди лева за всяка игра, но не това е най-важният момент, по-важно е, че осъществявайки подобни игри извън санкцията на Закона за хазарта, въпросните организатори действат по правила, които не са ясно уточнени и има риск за интересите на потребителите, посочи още Методи Киров.

Споделяне

Още от България