Само един коледен базар в София, но и той e под въпрос

Само един коледен базар в София, но и той e под въпрос

Независимо че миналата седмица Столична община лансира три коледни базара в София за празниците, в крайна сметка се оказа, че ще работи само един. Става въпрос за разположения в пространството на Градската градина до Народния театър "Иван Вазов". Неговата съдба обаче също е под въпрос и ще зависи от решението на премиера Бойко Борисов в сряда във връзка с предложения му почти пълен локдаун от здравните власти, съобщиха пред Mediapool от Столична община.

Коледни базари няма да се провеждат в парка на НДК и на площад "Славейков", защото от общината смятат, че няма достатъчно гаранции, че могат да се съблюдават пандемичните мерки на тези пространства. Част от организаторите също сами се отказали.

Ако единственият коледен базар в София остане, посетителите му задължително ще трябва да носят маски. Има и категорична забрана за разполагането на маси и консумация на място.

Организаторите на базара трябва да осигурят охрана за спазване на задължителните мерки, като не се допуска струпване на повече хора. Наред с това се въвежда еднопосочност на движението и трябва да се осигурят отделни вход и изход.

Споменатото носене на маски е задължително и от търговците, и от посетителите.

Споделяне

Още от България