Само Ирена Кръстева иска недовършената сграда на ИПК-Родина

Само фирма от групата на Ирена Кръстева, собственик на "Обединени Български вестници", иска да купи незавършената сграда на ИПК-Родина на столичния булевард "Цариградско шосе", става ясно от съобщение на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, разпространено в понеделник.

"ИПК Родина" АД, която е собственик на едноименната печатница, е закупила тръжна документация за участие в публичния търг за сградата “Редакционен корпус” на бул. “Цариградско шосе 113”.

Публичното наддаване ще се състои на 25 юни от 11 часа в приватизационното ведомство и ще тръгне от 20 млн. лв. без ДДС Стъпката за наддаване е 1 млн. лв., а депозитът за участие в търга – 2 млн. лв. без ДДС.

В деня на наддаването ще бъде проверено дали кандидатът отговаря на условията за участие в търга и внесъл ли е депозитът.

Ако фирмата на Ирена Кръстева вземе сградата, тя ще има срок от една година да въведе сградата в експлоатация или да я разруши и разчисти терена.

Това ще е поредният опит на Кръстева да вземе сградата, след като преди около три години се разсъхна сделка с правителството на Сергей Станишев да се създаде публично-частно партньорство за построяване на нова сграда на Националната агенция за приходите (НАП).

С "ИПК Родина" тя трябваше да вземе мажоритарния дял от такова дружество, а държавата да апортира три масивни сгради в центъра на столицата, които да останат за групата на Кръстева. Сградата на НАП щеше да се издигне на мястото на ИПК, а недовършеното високо тяло да бъде съборено.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?