Без конкуренция

Само по един кандидат за кърпене на дупките по областни пътища

Само по една оферта беше подадена за поддържане на пътищата за областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол. Това показа отварянето на ценовите оферти в агенция "Пътна инфраструктура" за ремонта, текущото и зимно поддържане на републиканските пътища в Югоизточен район.

За територията на областно пътно управление Бургас кандидат е консорциум "Пътно поддържане Бургас 2014". В него влизат "ПСТ Холдинг", "Пътстрой Бургас" и "Трейс Бургас".

"Пътно поддържане Сливен" е единственият участник с оферта за територията на областното пътно управление Сливен.

За пътищата в региона на област Стара Загора кандидатът е обединение "Пи Ес 2014", в което участват "Пи Ес Ай" и "Пътно строителна компания Ес Би Ес".

Обединение "Ямбол", в което влизат "ПСФ Мостинженеринг", "Технострой- инженеринг" и "Родопа Трейс", кандидатства за област Ямбол.

С изключение на Ямбол във всички останали области кандидатите са фирми, свързани с "Трейс груп" на Николай Михайлов. В Бургас "Трейс" играе с компанията "ПСТ Холдинг" на един "успял млад мъж на 33"

Въпреки обещанията на предишния пътен шеф Стефан Чайков, че търговете ще бъдат пуснати навреме още до края на 2013 г., това не се случи. В момента две трети от договорите за текущ ремонт на пътищата изтичат в периода август – октомври, а изпълнители дотогава едва ли ще има.

Най-вероятно няма да бъде изпълнено и другото обещание за постигане на по-ниски цени, дадено от ексрегионалния министър Десислава Терзиева. Миналата година тя обеща да има таван на цените за отделните видове дейности за пътното поддържане, за да се избегнат нереално високите цени за някои видове дейности, които бяха постигнати преди четири години. Това се случи поради липсата на конкуренция за областите, където се явиха по един или двама кандидати.

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?