Само по козята пътека ще се стига до метрото на бул.”Цариградско шосе”

Козята пътека поне още няколко месеца ще остане единственият достъп на живеещите в столичния квартал Дружба и в новия комплекс Цариградски до станцията на метрото на бул.”Цариградско шосе”. Това стана ясно по време на дебата в комисията по бюджет и финанси в Столичния общински съвет във вторник.

 

В края на април общинският съветник от БСП Борис Цветков внесе доклад с искане за пускане на временен транспорт до станцията за жителите на двата квартала, както и прокарване на улица. Оттогава обаче докладът му се размотава по комисиите, без да се вземе конкретно решение.

 

Козята пътека сега се ползва добре, защото е суха, но като стане мокро и студено през зимата може да има и нещастен случай, за който ще сме отговорни всички ние, затова да не се размотаваме повече и да се вземе решение дори и да е против, призова Цветков.

 

“Не може два месеца да се прехвърля топката от комисия в комисия и да не се прави нищо. Пуснахме метро в нищото и никой не се ангажира със срокове кога ще бъде решен проблемът на тези хора”, подкрепи го и Любомир Дацов от НДСВ.

 

Проблемът с довеждащия транспорт до станциите на метрото тепърва ще става още по-сериозен с пускането на втория метродиаметър от жк. Обеля до бул.”Черни връх”. Причината е, че Столичната община все още не е подготвила и приела план за осигуряването на довеждащия транспорт до станциите, посочи Цветков.

 

В крайна сметка управляващите от ГЕРБ отново отложиха решаването на проблема, без да се ангажират със срок.

Споделяне

Още от Бизнес