Само половината от “частния клуб” на Марешки на варненския плаж може да бъде съборен

Само половината от “частния клуб” на Марешки на варненския плаж може да бъде съборен

Само вторият етаж на частния фитнес клуб на бизнесмена Веселин Марешки, изграден на пясъка на плажа “Кабакум”, е незаконен и може да бъде съборен. Това е установила повторна проверка на регионалното министерство на варненската ивица. Двуетажната сграда привлече вниманието на регионалния министър Лиляна Павлова с внушителните си размери и табелата “частен клуб”, какъвто не би трябвало да има на плаж със свободен за гражданите достъп.

Проверката на ДНСК е установила, че въпреки размерите си, сградата все пак е преместваем обект, тъй като е изградена върху подвижна метална скара, не е от бетон и не представлява строеж по смисъла на закона. В схемата за преместваеми обекти на концесионера обаче е посочено, че сградата е 56 кв.м., а реалната площ на фитнес клуба е 112 кв. м.

По искане на министър Павлова строителният контрол е изпратил сигнал до кмета на община Варна да разпореди премахване на надстроената част (втория етаж) на клуба на аптекарския бос, който е и концесионер на плажа. С отделно писмо ДНСК е поискал от Комисията за защита на потребителите (КЗП) спешна проверка за начина на ползване на постройката.

Причината за нея е предвиденото в договора за концесия “обществено ползване”, а не “частен клуб”. Министър Павлова очаква резултатите от действията на кмета и проверката на КЗП, се казва в съобщение на МРРБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?