Самолет кацна принудително в Бургас заради "шеговита" бомбена заплаха

Премиерът доволен от реакцията на службите: "Един пиян поляк си бърборил вътре и се вдигна такава голяма тревога"

Самолет кацна принудително в Бургас заради "шеговита" бомбена заплаха

Самолет, пътуващ от полската столица Варшава за египетския курорт Хургада, е бил принудително приземен малко след 5.40 часа в четвъртък на летището в Бургас, съобщи МВР.

Причината е сигнал от пасажер, че на борда има взривно устройство. Веднага е задействана антитерористичната тревога, самолетът е приземен, а летището временно е затворено от полицията.

Всички 161 пътници от чартърния полет са евакуирани, а 67-годишният мъж, подал сигнала за бомба, е отведен от униформените. От МВР уточняват, че по неговите думи е употребил алкохол.

По-късно от авиокомпанията "Смол Планет еълайнс", собственик на машината, пък съобщиха, че пътникът, сигнализирал за бомба, е казал на екипажа, че "това е само шега, но от съображения за сигурността на всички пътници, са били изпълнени всички процедури за сигурност".

Самолетът бе проверен на отдалечена стоянка, включително и от специализиран екип, който бе изпратен от София, но бомба не бе открита. Междувременно председателят на парламентарната вътрешна комисия Атанас Атанасов коментира саркастично пред Нова телевизия, че мъжът, предупредил, че на борда на самолета има взривно устройство, е прекалил с алкохола по време на полета.

Премиерът Бойко Борисов също не пропусна да коментира случая, използвайки го, за да се похвали за пореден път, че на фона на сериозните пробиви в сигурността на Европа, България показала, че много добре си охранява границите.

"Видяхте един абсолютно фалшив сигнал как бързо се задействаха всички наши служби в Бургас. Защото един пиян поляк си бърборил вътре и се вдигна такава голяма тревога, но това пък беше един вид тренировка, ако има, недай боже, истински сигнал", заяви Борисов по време на свое посещение в Благоевград.

Споделяне

Още от България