Самолет на "Райънеър" кацна извънредно в Берлин

Самолет на "Райънеър"  кацна извънредно в Берлин

Германската полиция е претърсвала пътнически полет на авиокомпанията "Райънеър" на пистата на летището в Берлин в продължение на няколко часа късно в неделя, след като самолетът е направил непредвидено междинно кацане, съобщи ДПА, като се позовава на полицията.

Защо полетът от Дъблин за Краков е спрял в Берлин около 20 ч. местно време снощи засега не се разкрива по оперативни причини, е казал полицейски говорител.

Самолетът е бил отведен на стоянка далеч от терминала. 160-те пътници са напуснали самолета и са били отведени вътре.

Около самолета са се събрали многобройни полицейски автомобили с включени сигнални лампи. Полицията с помощта на обучени кучета е проверила багажа на пътниците, събран край самолета. По-късно багажът е бил внесен в терминала.

Полицейското претърсване е продължило до ранните часове на понеделник.

Авиокомпанията съобщи, че екипажът е бил предупреден от германската служба за контрол на въздушния трансопрт за потенциална заплаха за сигурността на самолета, предаде Асошиейтед прес.

"Райънеър" добави, че след направената проверка пътниците били откарани до Краков с друг самолет. Те са стигнали до крайната си дестинация със 7 часа закъснение.

Миналото лято полет на "Райънеър", също от Дъблин за Краков, се наложи да кацне заради анонимна бомбена заплаха. Ирландските медии съобщиха тогава, че нищо не е било открито при проверката на лондонското летище Станстед.

Неделният инцидент идва седмица след като беларуските власти изпратиха изтребител, който да принуди друг полет на "Райънеър" да се отклони към Минск, където арестуваха журналист-дисидент, който се намираше на борда. 

Споделяне

Още от Свят

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?