Самолет от Дубай е под карантина на летище в Ню Йорк заради болни пътници

Самолет от Дубай е под карантина на летище в Ню Йорк заради болни пътници

Самолет на авиокомпания "Емирейтс, пристигнал от Дубай, бе задържан тази сутрин под карантина на нюйоркското летище "Джон Ф. Кенеди", след като пътници се разболели по време на полета. Това съобщиха от авиокомпанията и нюйоркски медии, цитирани от Ройтерс и АП.

Двупалубният "Еърбъс А388" с около 500 пътници се е приземил малко след 9,00 ч. местно време, каза говорителка на "Емирейтс". По думите ѝ броят на заболелите е десет, докато нюйоркски медии съобщиха преди това, че те са стотина.

Като предохранителна мярка на борда са се качили екипи на американските здравни органи, за да окажат необходимата медицинска помощ. Говорителката добави, че скоро на всички останали пътници ще бъде разрешено да напуснат самолета.

Според тв канал WNBC експерти от федералната служба за контрол и превенция на заболяванията са на място, но от тях още няма изявление. Няма изявление от нюйоркското кметство, а от полицейското управление на мегаполиса написаха в "Туитър" само, че следят "медицинската ситуация".

Видеокадри от хеликоптер показаха самолета на пистата, заобиколен от автомобили на службите за спешна помощ и наземния летищен персонал.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?