Самолет със 188 души се разби близо до Джакарта

Самолет със 188 души се разби близо до Джакарта

Пътнически самолет Боинг 737 със 188 души на борда се разби на излитане от индонезийската столица Джакарта. Самолетът на компанията “Лайън еър” е изпълнявал полет от Джакарта за Панкай Пинанг, който е главният град на островите Банка-Белитунг.

Самолетът е изчезнал от радарите само 13 минути след излитането си. Местни лодкари са го видели да се разбива в морето. Преди това капитанът на полета е поискал от въздушния контрол разрешение да се върне за кацане на летището в Джакарта.

Започнала е спасителна операция. Спасителите са намерили отломки от падналата машина - сред тях седалки, спасителни жилетки и мобилни телефони.Все още не са намерени оцелелили

Самолетът е потънал на около 35 метра дълбочина. Машината е била нова и е била в експлоатация от август, а двамата пилоти имат общо 11 000 летателни часа, съобщиха от “Лайън еър”. Причините за катастрофата се изясняват.Тази модификация на Боинг 737 е пусната в екплоатация от производителя през 2016 година.

Самолетът е пътувал към Панкай Пинанг, който е главният град на островите Банка-Белитунг. На борда е имало 178 възрастни, три деца, двама пилоти и петима членове на екипажа. “Лайън еър“ е индонезийска нискотарифна компания. През 2013 година един от техните самолети катастрофира в морето близо до пистата на летището в Бали, но всички 108 души на борда оцеляха припомня ББС.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?