Самолет се разби на летище Шумен, двама са пострадали

Самолет се разби на летище Шумен, двама са пострадали

Малък едномоторен самолет с четирима души на борда се разби в събота сутрин на летището в Шумен. Пилотът и една от пътничките са в болница без опасност за живота.

Инцидентът станал в 9.05 часа. По първоначална информация машината се издигнала на 10 метра, но двигателят изгубил мощност и рухнала на земята. От удара най-сериозно е пострадал пилотът Б. И. (на 42г.) от Варна. В болницата е откарана М.С. (на 24г.), също от Варна.

Другите двама пасажери на борда – мъж и жена, не са пострадали. Мъжът е с фрактура на черепа, счупена лява ключица и десен глезен, предстои му операция. Жената е с фрактури на тазобедрени кости.

Разбилият се самолет е Wilga PZL-104. Машината е собственост на шуменската фирма "Ер Зодиак" EООД, която се занимава със селскостопанска авиация.

 

Най-вероятно в случая самолетът се ползвал за туристическа разходка. От полицията заявиха, че пилотът получил разрешение за излитане от кулата на летище Варна. Шуменското летище няма диспечерски контрол и се ползва за селскостопански полети.  

 
 

Днешният инцидент е втори поред за тази година. През май друга машина на компанията остави опашката си в далекопровод между две шуменски села. Като по чудо тогава пилотът Валери Димитров, баща на управителя на фирмата, успя да приземи самолета. Той обаче не съобщи за инцидента и едва на следващия ден полицията разбра за произшествието.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?