Самолетът на Борис Трайковски бил свален с ракета

Самолетът на Борис Трайковски бил свален с ракета

Скопският адвокат Игнат Панчевски твърди, че съществува видеозапис, който той лично е видял и на който ясно се вижда, че държавният самолет "Кинг еър" е бил свален с ракета, а македонският президент Борис Трайковски е станал жертва на атентат, пише скопският вестник "Вечер".

Панчевски, адвокат на семейството на един от сътрудниците на Трайковски, посочи, че той самият притежава аудиозапис, на който ясно се чува хаосът, възникнал в кабината, и поздравления след падането, казани на два чужди езика, пише скопският вестник.

Малко след падането на самолета на мястото на инцидента се появили войници от ЕСФОР (силите на НАТО в Босна), които унищожавали доказателствата и палели останките от самолета, но и от пътниците в него, пише вестникът.

"От години упорито твърдя, че това е атентат. Сега в Македония са ключовите доказателства, а това е видеозаписът. На записа може да се види как военен самолет изстрелва ракета към държавния самолет и го уцелва в крилото", казва адвокатът.

"Самолетът  частично се разпада във въздуха и пада. Бързо на мястото пристигат военни коли и хеликоптер, които унищожават доказателствата", твърди още Панчевски.

По думите му според доказателствата, които притежава, става въпрос за добре организирана акция за ликвидиране на македонския президент. Връзката със самолета нарочно била прекъсната, за да бъде той насочен към въздушно пространство, където го чакал военен самолет, за да го свали.

Като причина за атентата против Трайковски Панчевски посочва това, че президентът притежавал "документи, които биха нарушили реномето на някои западни дипломати", пребивавали в Македония през 1999 г.

Според Панчевски всички лица, които стоят зад атентата срещу Трайковски, чрез свои хора в Македония пречат на разследването, защото искат да се потули и забрави целият случай.  Панчевски заяви, че засега няма да даде на обществеността аудио и видеозаписите и добави, че чака отговора на босненските власти на най-новия правителствен доклад за смъртта на Трайковски.

По-късно във вторник бе съобщено, че Босна и Херцеговина започва ново разследване на самолетната катастрофа, в която загина Борис Трайковски, "въз основа на нови доказателства, които хвърлят нова светлина върху причините за падането на държавния самолет".

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани