Самолетите на "ИзиДжет" ще пътуват с празни средни седалки

Самолетите на "ИзиДжет" ще пътуват с празни средни седалки

Британската нискобюджетна авиокомпания "ИзиДжет" (EasyJet) обяви, че планира да остави средните седалки в самолетите празни с цел спазване на по-голяма дистанция между пътниците, когато полетите по цял свят отново се възстановят, съобщи "Би Би Си".

Изпълнителният директор на компанията, Йохан Лундгрен смята, че тази мярка ще насъчи хората да летят след отминаване на заразата, без да се страхуват за здравето си.

"Разреждането няма да е трудно. И без друго в първите дни на "пробуждане" на полетите не всички места на борда на "ИзиДжет" ще се напълнят. Говоря за тази стъпка като начална фаза след отминаване на заразата, но все пак никой не знае кога ще е това", каза Лундгрен.

Към момента резервациите, които има авиокомпанията за зимния сезон, са повече в сравнение с година по-рано. Това обаче се дължи на факта, че повечето от пътниците, които са имали билети за този сезон са ги пренасочили за зимния, заради избухването на епидемията от коронавирус и забраната за пътувания.

"ИзиДжет" очаква да отчете коригирана загуба преди данъците от 360 - 380 милиона паунда за полугодието. Авиокомпанията ще понесе значителни загуби свързани и с разходите за гориво, тъй като вече е купила реактивно гориво за своите самолети, а не е ясно кога те отново ще полетят.

През март "ИзиДжет" обяви, че приключва програмата за прибиране на граждани на ЕС и спира всички полети.

През последните дни на миналия месец превозвачът е извършил над 650 спасителни полета, връщайки у дома повече от 45 000 пътници.

Портфолиото на авиокомпанията, базирана на летище "Лутън", включва 344 самолета, които ще останат зaземени.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?