Драмата в Стара Загора завърши с два трупа

Самоуби се предполагаемият убиец на училищен дърводелец

Стоян Стоянов. Сн.: МВР

Заподозреният за убийството на 56-годишния училищен дърводелец Койчо Колев – Стоян Стоянов, се е самоубил край Стара Загора само няколко часа, след като бе обявен за издирване от местната полиция, съобщава БГНЕС.

Драмата първоначално се разигра до двора на спортното училище в града "Тодор Каблешков", където малко преди 9.00 часа отекват няколко изстрела. След това на спешния тел. 112 е подаден сигнал, че 56-годишният Колев е намерен окървавен близо до работилницита си.

"За съжаление тази сутрин в непосредствена близост до училището е станал инцидент. Прострелян е наш дългогодишен служител в спортното училище – общ работник, поддръжка на училищната сграда. Прострелян е смъртоносно на улицата, която граничи с нашето училище", коментира директорът на учебното заведение Димо Неделчев.

По думите му убитият бил много добросъвестен и изпълнителен и не е влизал в лични конфликти с никого. Неделчев подчерта, че децата нито са видели престъплението, нито трупа на човека.

"Те не са изпадали в такава ситуация, за да бъдат разтревожени, но въпреки всичко заедно с инспектората утре ще имаме осигурен психолог, който да окаже съдействие на тези ученици, които имат нужда", добави директорът.

Впоследствие от полицията в Стара Загора разпространиха снимка на 30-годишния Стоян Стоянов, уточнявайки, че той е въоръжен и опасен. Липсваше обаче информация, че Стоянов е заподозрян конкретно за убийството на Колев.

Малко преди 17.00 часа в полицията е получен нов сигнал, този път за намерен труп на млад мъж, южно от града. Пристигналите на мястото униформени са разпознали обявения за издирване по-рано Стоян Стоянов, уточнява БГНЕС.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?