Самоубийство или нещастен случай - версиите за смъртта на журналиста Георги Александров

Георги Александров

Самоубийство е основната версия за смъртта на варненския журналист Георги Александров, по която работят полиция и прокуратура, обявиха двете инситуции в неделя. Два дни по-рано тялото на Александров бе открито в района на дефектиралата тръба във Варненското езеро, откъдето се замъсява водоемът. Проверяват се и данни за нещастен случай.

Към момента няма данни за насилствена смърт или убийство, обясни апелативният прокурор на града Владимир Чавдаров.

"Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от извършената вчера аутопсия. Установени са височинни травми по вътрешните органи от падане от високо", каза той. Според него няма данни за травми и наранявания, причинени по насилствен начин. Установени са 1,27 проминал алкохол в кръвта на починалия.

"Нашето професионално мнение е, че няма данни за нещо по-различно от хипотезите, които съобщи апелативния прокурор. Касае се за нещастен случай или самоубийство", обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Разследването все още не е приключило. Полицията установява какво е правил и къде е ходил Александров преди смъртта си. Изземат се записи от охранителни камери, за да се установи маршрутът му.

Споделяне

Още от България