"Самсунг" очаква над 50% спад на печалбата си

"Самсунг" очаква над 50% спад на печалбата си

"Самсунг електроникс" (Samsung Electronics) очаква оперативната му печалба за периода юли-септември да бъде с над 50 процента по-ниска на годишна основа на фона на по-вялото търсене на компютърни чипове, съобщиха Асошиейтед прес и СиЕнБиСи, цитирани от БТА във в торник.

Южнокорейският технологичен гигант прогнозира оперативна печална на стойност 7.7 трилиона вона (6.4 милиарда долара) за третото тримесечие, което е спад с 56.2 процента спрямо същия период миналата година.

Ако прогнозата е точна, печалбата все пак ще бъде малко по-висока от средната прогноза на "Рефинитив смартестимейт" (Refinitive Smartеstimate) от 7.1 трилиона вона.

Най-големият производител на смартфони в Южна Корея посочи, че приходите за третото тримесечие вероятно ще са се увеличили с 5.3 на сто спрямо миналата година до 62 трилиона вона (52 милиарда долара).

Също като останалите производители на чипове ,"Самсунг" изпитва затруднения в условията на ниско търсене и ниски цени на чипове памет в продължение на почти година заради корекции в наличните количества и излишък в предлагането.

Ситуацията в сектора обаче изглежда се подобрява и има признаци за всеобхватно възстановяване, отбеляза старши анализаторът Санжев Рана от "СиЕлЕсЕй" (CLSA).

"Самсунг" не дава подробности за представянето на отделните си подразделения.

Окончателният финансов отчет на компанията се очаква по-късно този месец.

Споделяне

Още от Бизнес