"Самсунг" пуска сгъваемия си смартфон през септември

"Самсунг" пуска сгъваемия си смартфон през септември

Южнокорейският технологичен концерн "Самсунг" (Samsung) обяви, че смята да пусне през септември на пазара смартфона със сгъваем екран Галакси фолд (Galaxy Fold). Продажбите на мобилното устройство, което ще струва около 2 хиляди долара, бяха планирани за април, но бяха отложени, за да се отстранят проблеми с екрана.

През пролетта журналисти, получили устройството предварително, съобщиха за редица проблеми с екрана.

Оттогава компанията е въвела множество подобрения, се посочва в прессъобщение, разпространено в четвъртък.

"Самсунг" имаше нужда от време, за да оцени напълно дизайна на продукта, да направи необходимите подобрения и проведе подробни тестове, за да се увери в направените промени, отбелязва корпорацията. Засилена е най-вече защитата на екрана на местата, където устройството се сгъва, пише в изявлението. Поставени са допълнителни метални слоеве под дисплея, горният му защитен слой е изнесен извън рамката и става неразделна част от нея. Намалено е пространството между пантите за сгъване на телефона=

Заедно с тези промени продължава да се правят подобрения запотребителското изживяване като оптимизация на приложенията и услугите.

"Самсунг" допълва, че в момента се правят последните проверки на устройството преди да бъде пуснато в продажба от септември на избрани пазари. Кои ще бъдат те и допълнителни детайли за наличността ще бъдат обявени по-късно.

Сгънат Галакси фолд може да се използва като телефон, а разгънат - като таблет. Устройството има два екрана с размери от 4.6 инча и 7.3 инча.

Другият голям производител, който работи върху пускането на сгъваем смартфон, е китайската компания "Хуауей" (Huawei). Тя също отложи за септември пускането на пазара на устройството си  "Мейт Екс" (Mate X). И при нея мотивът бе подобряване качествата на сгъващия се екран, който е най-сложният компонент на телефона от технологична гледна точка,.

Споделяне

Още от Бизнес