"Самсунг" разработи принтер от картон

Картоненият модел "Оригами"

Принтер с картонен корпус, който е доста по-евтин от останалите си събратя и щади околната среда, разработи южнокорейската телекомуникационна компания "Самсунг" (Samsung), но е слабо вероятно да го пусне в производство.

 

Моделът "Оригами" е един от трите концептуални разработки за принтери на "Самсунг" , отличени със злато в Международните награди за отличия в дизайна IDEA. Останалите два модела са "Клип" и "Мате", които имат по-голям шанс да стигнат до потребителите.

 

Основната цел при разработката на прототипите е постигане на по-ниска цена и по-приятелско отношение към природата, посочват от "Самсунг". Техните създатели Мин-чул Ким, Санг-ин Лии и Сюнг-уоок Йонг са намерили начин материалите за опаковка на стоката да се превърнат в корпус на принтера, вместо да бъдат изхвърлени на боклука.

 

Картоненият "Оригами" загатва за сложните прегъвки, превръщащи опаковката в корпус на принтера. Моделът "Клип" има много по-добър шанс да достигне до рафтовете на магазините, тъй като процесът по сглобяване на корпуса от компресирана полиетиленова пластмаса е съвсем прост и лесно може да се извърши от купувача. Това става без отвертки и други инструменти – само с прегъване на пластмасовата опаковка по указания начин.

 

По думите на главния дизайнер на компанията Юхюн Джънг няма пречки за производството. Остава да се решат няколко инженерни проблеми и принтерът ще може да се пусне на пазара на цена с 10 на сто по-ниска от останалите продукти в същия сегмент.

 

Третият концептуален модел е "Самсунг Мате", чиито панели ще са в различни цветове и размери, така че потребителят да може да сглоби корпус по свое предпочитание. Дизайнът му е разработен така, че да може да се вмести в средата, в която ще се използва.

Споделяне

Още от Бизнес