Сандра Бълок със "Златната малинка" за най-лоша актриса на 2009 г.

Сандра Бълок получи "Златна малинка" за най-лоша актриса за 2009 г., а кинотворбата "Трансформърс: Отмъщението на падналите" беше определен за най-лош филм, предаде Ройтерс в неделя.

"Златната малинка" се връчва малко преди официалното раздаване на наградите за най-добра кинопродукция и кинотворец "Оскар", което ще бъде тази нощ българско време.

Бълок, която е сред тазгодишните фаворити за спечелване и на "Оскар" за най-добра актриса за изпълнението си в драмата "Сляпата страна", беше удостоена с антинаградата на Холивуд за участието си във филма "Всичко за Стив".

"Златна малинка" получи и режисьорът на "Трансформърс: Отмъщението на падналите" Майкъл Бей, след като лентата му беше определена за най-лош филм за 2009 г., въпреки че беше един от хитовете, оглавявали кино класациите през миналата година.

Отличието за най-лош актьор беше присъдено на момчешката група "Джонас брадърс" за филма "Джонас брадърс: 3D концертът".

Филмът "Бойно поле Земя" по книгата на основателя на сциентологията Рон Хабърд беше определен за най-лош филм на десетилетието, а Еди Мърфи и Парис Хилтън получиха награди съответно за най-лош актьор и най-лоша актриса на десетилетието.

Споделяне

Още от

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?