Съобщения за обезщетенията от "Топлофикация" са разлепени в засегнатите сгради

Снимка: БГНЕС

Съобщенията за обезщетения, които ще получат 104 224 клиенти в засегнатите от аварията в топлорайон "София Изток" сгради вече са разлепени във всички 5051 абонатни станции, съобщиха от пресцентъра на дружеството във вторник.

Във всяка сграда обезщетенията ще бъдат различни и ще се изчисляват съобразно броя дни без или с влошено топлоподаване.

Не се налага да се подават никакви жалби, молби или заявления за обезщетения, посочват от "Топлофикация". Клиентите ще видят количествата приспадната топлоенергия и сумите за обезщетение в месечните сметки за февруари, които ще получат след 15 март.

Обезщетението за абонатите ще бъде изчислено на базата на съответния дял на клиента от общото потребление в абонатната станция.

В случай, че съобщенията, разлепени във входовете бъдат скъсани или изчезнат, потребителите могат да се свържат с техника, обслужващ съответната абонатна станция, за да им бъде предоставено ново копие на съобщението, уточняват от "Топлофикация".

Преди седмица Столичният общински съвет прие методиката за изчисляване на компенсациите за засегнатите от повредите столичани.

Миналата седмица дружеството обяви, че компенсациите ще му струват над 2.3 млн. лв.

Реално компенсации ще получат клиентите от кварталите "Младост" - 1, 1А, 2, 3, 4, "Мусагеница", "Дървеница", "Студентски град", "Витоша", "Гео Милев", "Слатина", "Ситняково", "Редута", "Иван Асен Втори", "Яворов", "Подуене център", "Лозенец", "Дианабад", "Изток", "Изгрев", както и част от жк "Дружба-1" в района на ул. "Искърско шосе", бул. "Цветан Лазаров" и бул. "Брюксел" и блокове 417, 418, 419 в жк "Дружба – 2".

Споделяне

Още по темата

Още от България