Съподсъдим на Маргините скара две прокуратури

Съподсъдим на Маргините скара две прокуратури

Иво Карагеоргиев, подсъдим заедно с братя Маргини като член на престъпната им група, е на път да създаде нов конфликт между Софийската районна и Софийската градска прокуратури. Оказа се, че срещу него се води разследване за незаконно теглене на пари от банкомат.

През ноември 2008 г. Карагеоргиев и друг герой от съдебната сага "Маргини" – Стефан Рангелов - са били заловени в момент на нерегламентирата транзакция, потвърди в сряда градският прокурор Николай Кокинов.

Множеството заболявания на Иво Карагеоргиев станаха причина за спирането на делото срещу близките до силовата групировка СИК Красимир и Николай Маринови още преди година и половина. Оттогава процесът е блокиран, а съдът периодично се събира на заседания, на които се обсъжда здравето на Карагеоргиев.

За последно това стана в края на март, когато стана ясно, че той е претърпял операция и трябва да се възстановява още половин година заради поставените му четири байпаса. Подсъдимият, който миналата седмица бе забелязан от репортер на столичен вестник да се разхожда в парка "Заимов" в компанията на две дами, страда от исхемична болест и язва.

Николай Кокинов коментира, че ще иска обяснение от шефа на Районната прокуратура Александър Налбантов защо градското обвинение не е уведомено за преписката срещу Карагеоргиев и Рангелов. "Цяла България знае защо е спряно делото срещу Маргините и мисля, че беше редно да бъдем уведомени", ядоса се Кокинов и определи случая като доста скандален.

Той не изключи възможността да бъде направена проверка и в медицинското заведение, в което Карагеоргиев бе опериран.

Тази история е на път да създаде поредното напрежение по оста районна – градска прокуратура. Само преди десетина дни от градското обвинение в медиите контролирано изтече докладът от ревизията на работата на районната прокуратура. На репортерите обаче бе даден документът само в частта му за работата на Александър Налбантов, който бе обвинен в авторитаризъм и несправяне със задълженията си.

Братята Маргини, Иво Карагеоргиев, Стефан Рангелов, Бисер Илиев и Веселин Тошев са подсъдими за подготовка на три убийства - на покойните вече Иван Тодоров-Доктора и финансиста Никола Дамянов, както и срещу генерал Любен Гоцев.

Споделяне

Още по темата

Още от България