Съпроцесник на Златко Баретата припадна в Съдебната палата

Борислав Секулов, който е подсъдим със Златомир Иванов – Баретата, е припаднал в килиите на Съдебната палата. Това се е случило в четвъртък между сутрешното и следобедното разглеждане на делото. За инцидента стана ясно от думите пред съда на адвокат Цветелина Николова, която защитава Секулов.

Златомир Иванов и още двадесет човека са подсъдими за наркоразпространение. Бившият командос заедно с Мартин Димитров са обвинени и в убийството на Румен Стефанов – Алф от Перник.

Mediapool вече писа за здравословните проблеми на Секулов и противоречивите експертизи за психическото му състояние, които не могат с точност да покажат какво е заболяването му. Припадъкът, за който и съдията по делото Петър Гунчев бе уведомен, доказва наличието на болест, но въпреки това Секулов продължава да е задържан.

На предишното заседание Секулов даде обяснения пред съда за здравословното си състояние. Твърдението му е, че петимата медици, изготвили последната му здравна експертиза, са го прегледали за десетина минути. Секулов разказа подробно, че още от ранна детска възраст е получил различни заболявания и че от 1999 г. с лекува в клиниката "Свети Наум", известна като "Четвърти километър".

Петимата медици не потвърдиха най-тежката му диагноза – параноидна шизофрения, каквато му е поставена преди повече от една година и на чиято база той със съдебно решение той е поставен под пълно запрещение. Петорната експертиза е потвърдила само по-леки заболявания. Лекарите са приели и че Секулов получава психогенни припадъци.

Този инцидент се оказа и единствената "новина" от заседанието по делото в четвъртък, тъй като нито един от призованите прокурорски свидетели не се яви, в това число и поредният анонимен свидетел, който трябва да даде показания

Споделяне

Още по темата

Още от България