Съпругата на държавния секретар на САЩ е в болница в критично състояние

Джон Кери и съпругата му

Съпругата на държавния секретар на САЩ Джон Кери, Тереза Хайнц Кери, беше приета вчера следобед в болница в щата Масачузетс в критично, но стабилно състояние, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителка на болницата заяви, че 74-годишната Тереза Хайнц Кери била приета в спешното отделение на болницата в град Нантъкет на едноименния остров южно от Кейп Код в щата Масачузетс. Лекарите успели да стабилизират състоянието ѝ, но то остава критично. Говорителката не уточнила причините за хоспитализацията на пациентката.

По-късно служителят в Държавния департамент, който служи като личен говорител на Кери, потвърди новината и уточни, че Тереза Хайнц Кери постъпила в болницата в Нантъкет, придружена от съпруга си. Държавният секретар бил със съпругата си и когато тя била преместена в Масачузетската многопрофилна болница в Бостън, след като състоянието ѝ се стабилизирало.

Тереза Хайнц Кери е вдовица на бившия сенатор Джон Хайнц, собственик на една от най-големите компании за хранителни продукти "Хайнц", който загина при хеликоптерна катастрофа през 1991 година. Четири години по-късно тя сключи брак с Джон Кери, който тогава беше сенатор демократ от Масачузетс.

Споделяне

Още от Свят