Съпругата на кмета Янков не е заподозряна за убийството му

Няма доказателства за повдигане на обвинения срещу съпругата на убития кмет на Елин Пелин инж. Янко Янков , стана ясно в сряда след двучасово полицейско-прокуроско работно съвещание по случая. След ликвидирането на кмета се заговори, че той е разстрелян от ревност докато наглеждал кокошките си.

От работното съвещание се разбра още, че четирите секретни версии за убийството на кмета на Елин Пелин са свързани с работата му. До момента се работи по шест мотива, а публично известните са икономически и “остро личен”. Все още нямаме основание за промяна на работните версии и те остават шест, но нито една няма превес над останалите, информира зам.-главният прокурор Камен Ситнилски.

По думите на обвинителя информация за заплахи към Янко Янков не е постъпвала. За такава изглежда знаят само жителите на Мусачево, председателят на Общинския съвет на Елин Пелин Трайко Цветанов и кметът на с. Габра Любен Андреев, които обявиха, че Янков е получавал предупреждения.

Елинпилинският кмет бе убит миналия вторник в двора на къщата си в с. Мусачево със седем куршума. До сега няма задържани и заподозрени, не е   намерен и девет милиметровият "Макаров", с който кметът бе прострелян.

Работните версии, по които работи разследването, са свързани предимно с работата на Янков като кмет. Дейността му бе свързана с обявяване на търгове, сключване на договори, предоставяне на концесии, а Елин Пелин е район със засилен инвеститорски интерес.         

Предстои проверката на документацията, с която Янков е работил. До момента разследващите на разполагат с свидетели на престъплението.

Споделяне

Още от България