Съпругата на Сретен Йосич е била експулсирана от България

Съпругата на Сретен Йосич  е била експулсирана от България, съобщава сръбското електронно издание Телеграф, цитирано от агенция ”Фокус”. Според изданието Вера Милосавлевич е била експулсирана от България, тъй като властите са преценили, че представлява опасност за националната сигурност. Според изданието българският паспорт на Милосавлевич ѝ е бил отнет и тя била обявена за персона нон грата през следващите десет години.

Причина за това били присъдата на съпруга ѝ Сретен Йосич за подстрекаване за убийството на Горан Марянович – Гокси и останалите дела, които се водят срещу него.

Милосавлевич е имала български паспорт, който е получила във времето, когато вицепрезидент е бил Ангел Марин. Първоначално се е вярвало, че е получила паспорт благодарение на вдовицата на Милчо Бонев – Бай Миле – Силвия Пангалова.

Истинската причина обаче била, че съпругата на Йоца Амстердам била представена като енергиен експерт и е работела във фирма на Христо Ковачки. Така е получила работна виза, а след това и паспорт, посочва изданието.

Милосавлевич е била уволнена от фирмата. Телеграф коментира, че Сретен Йосич и Христо Ковачки в Сърбия са инвестирали около 150 млн. евро за приватизация на редица компании.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани