Съпругата на Станишев е разочарована, че вместо с благодарност е залята с помия

Тя гостува с четирите деца в "На кафе" и преди да сготви, разказа как първия път е била влюбена във Венци, а сега в Сергей

Съпругата на Станишев е разочарована, че вместо с благодарност е залята с помия

Съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника Станишева, е разочарована, че вместо да получи добра оценка и благодарност за работата си за подобряване на образа на България при правителството, ръководено от съпруга ѝ, е била "залята с помия". В петък тя гостува в предиобедното предаване "На кафе с Гала" по Нова телевизия с четирите си деца - Моника и Венцислав от първия ѝ брак с бившия банкер Венцислав Йосифов, и Дария и Георги - децата ѝ от Станишев.

През по-голямата част от времето Моника държеше на ръце четиримесечния си син Георги, докато сестра му Дария играеше край нея, а тийнеджърите Венцислав и Моника участваха в интервюто.

Докато подаваше на бебето шише с биберон, Моника Станишев заяви, че няма нищо вярно в твърденията, че е "сивият кардинал" на държавата.


"Когато чувам каква "помия" се излива върху мен, ми става адски неприятно. Няма смисъл да се отговаря на такива хора. Наясно съм, че се опитват да уязвят Сергей. По случаите, за които се говори за мен, съм давала много ясни обяснения. Показах в комисията "Хохегер" стотици положителни статии за България. През цялото време имаше материали, че е едно гето. Аз не съм си и представяла, че ще трябва да се оправдавам за нещо, което считам за добра работа за страната. Смятам, че е много грозно. Всякакви опоненти на Сергей използват този случай. Решила съм, че вече ще си търся правата по съдебен ред при бъдещи коментари защото всички граници бяха минати", каза Моника Станишева.

“Хохегер беше една от най-реномираните европейски фирми за публична комуникация. Никой не можеше да знае, че 4-5 г. по-късно ще бъде обвинен в Австрия (лобистът е в затвора за участие в схема за спонсориране на партия – бел.ред.). Едва ли всички хора, с които е работил, са престъпници. Работих за подобряване на имиджа на България в ЕС”, изтъкна Станишева, чиято стремителна пиар кариера, свързана с многомилионни обществени поръчки и пари по европейски програми, започна при правителството на НДСВ, процъфтя при Тройната коалиция и продължи дори при управлението на ГЕРБ, което иначе ѝ спретна парламентарно разследване за т.нар. българска афера "Хохогегер".

По-голямата част от разговора между водещата Гала и гостенката ѝ бе посветена на семейството, любовта, децата.

Моника Станишева разказа, че в училище имала проблеми с математиката: "Имаше неща, които нищо не разбирах", спомни си тя. Покрай супрелативите по неин адрес от страна Гала, Моника призна: "Всички спортове, които играех бяха част от училище. Бях висока и ми се отдаваха".

След това разказа как се срещнала с първия си съпруг – банкера Венцислав Йосифов, когото още обичала и как след това хлътнала по Сергей Станишев. "В един момент бях адски влюбена в Сергей, като ученичка. Първият път бях влюбена във Венци, а след това в Сергей", сподели Моника Станишева.

"Ние сме като едно голямо италианско семейство. И бившият ми мъж има две деца от друга жена. С него се запознах, когато бях репортер в "24 часа". Общувахме по работа и лека по лека започнаха да се развиват отношения. След това заминах за чужбина да уча и като се прибрах от една ваканция той ми каза: "Виж какво, има едно правило - далеч от очите, далеч от сърцето" и аз бързо реших, че искам да сме заедно. И двамата вложихме много от себе си. Раждането на Моника беше изключително щастлив момент. Изживяхме много трудни моменти, но се подкрепяхме. Бяхме много силен отбор. След проблемите започнахме да се отдалечаваме един от друг. В един момент и двамата стигнахме до решението да се разделим. Обичаме се вече като хора, а не като мъж и жена", каза тя.

С настоящия си съпруг Станишев се е запознала по време на предизборната кампания на Георги Първанов за втори президентски мандат.

"Със Сергей се познаваме от 2006 година. За мен беше огромна чест да бъда избрана за кампанията на президента Първанов. Сергей като лидер на БСП беше много ангажиран. Всичко беше професионално, по никакъв начин не съм допускала нещо да се случи. Нашите отношения се зародиха в аспекта, в който са сега, чак след 2009 година. Тогава бях с Венци и не го забелязвах. Отнасях се критично към него и смятах, че можеше да работи по-добре", каза Моника.

"Сергей е много затворен човек. Истината е, че е добър и чувствителен. Това, че до такава степен се е обградил с бариери, в един момент човек не може да усети емоцията в него. Тогава не ми е бил даже интересен, той се държеше служебно и сухо. През 2009 г. той изживя истинска вътрешна драма. В този момент той разкри себе си в лични разговори и много ми хареса човекът, който видях. Той ме допусна до себе си и го видях по друг начин, което ме изненада. Той е спокоен, аз съм емоционална и сприхава и ми действа положително", продължи с откровенията Моника.

"Ако нещата вкъщи не бяха почнали да се разклащат, щях да намеря сили да се възпра, но просто така се случиха нещата. Не знам дали е очаквал, че ще се омъжим и ще имам деца. Той семейство не е имал и се чудех как ще приеме децата ми и как ще можем да постигнем хармония", каза Станишева.

Според нея Сергей Станишев е "много добър баща". Преди да се роди първото им дете, "четеше всякакви книжки за бащинството". "Когато разбра, че ще има момиче, беше много доволен. Когато разбра, че второто ни дете ще е момче, като че ли леко се разочарова. При неговото раждане беше доста по-сложно. Тоновете на бебето започнаха да се губят, но лекарите бяха много решителни. Георги се роди със секцио", каза тя.

"Когато Дария се роди, тя беше абсолютно копие на Сергей, но сега вече прилича и на мен", обясни тя за първото им дете със Станишев.

"Много романтично беше предложението за брак. Той знаеше, че аз не съм готова, имах усещането, че бракът успокоява мъжете и не исках да давам това спокойствие. Видях, че това е излишно притеснение. За него беше важно, нещата сега са по-добре", каза Станишева, която след интервюто влезе в кухнята на предаването, за да приготви "Ломска саламура с пиле".

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?