Съпругата на Тръмп Мелания ще е сред първите оратори на конгреса на републиканците

Мелания Тръмп

В Кливланд, щата Охайо, в понеделник в 17.00 ч. по Гринуич започва конгресът на Републиканската партия на САЩ, на който Доналд Тръмп ще бъде официално обявен за кандидата на партията на президентските избори на 8 ноември, предаде Франс прес.

След първични избори, в които Тръмп победи 16 кандидати със зрелищни и често спорни изказвания, е дошло време за единство, макар и по принуда, на една травмирана партия. Движението против Тръмп изглежда е отживелица, отбелязва агенцията.

В днешния дневен ред на конгреса е предвидено приемането на партийната програма за президентските избори и редица речи, включително на 46-годишната съпруга на милиардера Мелания Тръмп.

Бившата манекенка от словенски произход остана дискретна по време на кампанията на първичните избори, но системно защитава съпруга си и се очаква да се опита да представи на делегатите човешкия му облик.

Целта на конгреса е американците да опознаят Доналд Тръмп в личен план, обясни ръководителят на предизборния екип на Тръмп Пол Манафорт. "Личната му история заслужава да бъде разказана", добави той.

След Мелания всички пълнолетни деца на Тръмп ще вземат думата в Кливланд - утре 22-годишната му дъщеря Тифани и 38-годишният му син Доналд младши, в сряда 32-годишният му втори син Ерик, а в четвъртък 34-годишната му дъщеря Иванка.

Речта на Тръмп, с която той ще приеме партийната номинация, е предвидена за четвъртък, но е възможно той да има и други участия, каза Манафорт без повече подробности.

Големите имена на Републиканската партия няма да участват в конгреса - нито бившите президенти Буш баща и син, нито бившите партийни кандидати за президент Джон Маккейн и Мит Ромни, които са отблъснати от личността на Тръмп.

Сред изказващите се обаче ще бъде председателят на Камарата на представителите Пол Райън, както и лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл, както и разбира се избраният от Тръмп за кандидат-вицепрезидент Майк Пенс.

Споделяне

Още от Свят