Съпругата на загиналия пилот: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети

майор Валентин Терзиев

Съпругата на пилота, който загина при изпълнение на учебна мисия над Черно море, призова колегите му да не спират да летят, въпреки "счупените самолети"

"Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този, заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото "Това сте вие!" - безстрашните мъже на честта", написа жената на майор Валентин Терзиев - Димитрина Попова.

Тя посочва, че дори причината за инцидента да е пилотска грешка, то това би било предшествано от други предпоставки като малкото летателни часове.

По-късно кметът на Асеновград Христо Грудев обяви, че ще предложи на Общинския съвет да бъде подкрепено финансово семейството на майор Валентин Терзиев. Попова разкритикува тази заявка. "Това защо? Ние сме финансово добре. Можеше първо да поискат среща и да попитат с какво могат да помогнат. Без политически пиар на гърба ни. Има толкова други наистина нуждаещи се. Защо всички свеждат всичко до пари?", написа жената.

Ето какво гласи публикацията на Димитрина Попова:

"Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този, заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото "Това сте вие!" - безстрашните мъже на честта.

До идването на новите "самолети на хартия" има още много дълго време. Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото.

Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническият). А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна.

Призивът ми към всички българи е - бъдете разумни и не спирайте да изисквате - първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг. Този човек беше перфектен във всичко.

Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим."

Споделяне

Още по темата

Още от България