Съпрузи са извършили филмирания грабеж в центъра на София

Двамата се предадоха в полицията, детето им отива в дом за сираци

Съпрузи са извършили филмирания грабеж в центъра на София

Извършителите на заснетия с видеокамера обир в центъра на София се предадоха в петък в полицията, след като видеото обиколи преди ден медиите и социалните мрежи. Оказва се, че двамата са женени и имат дете на две години. Жената е студентка по рентгенология, а мъжът работи в голяма верига магазини за техника.

Не е ясно дали големият обществен отзвук или фактът, че грабителите са изтървали мобилен телефон на местопрестъплението, ги е мотивирал да се явят в полицията. "Те са разбрали, че най-добре за тях да се предадат сами", обобщи директорът на столичната полиция Младен Маринов. Записът бе разпространен във Фейсбук от собственика на магазина и след това обиколи всички медии.

Съпрузите са Боряна и Рангел Рангелови. Те са извършили престъплението си в 21:30 ч. на 26 май. Тогава в магазин на столичния бул. "Македония" първо влиза жената, която иска да си купи 10 кутии цигари. Докато продавачката ги маркира, нахлува въоръженият ѝ съпруг и се насочва към касата и опира пистолет в главата на продавачката.

Продавачката е разказала, че мъжът е крещял, че ще я убие, ако не извади парите от касата. На видеото се вижда как Рангел блъска и удря продавачката. Докато се съпротивлява жертвата успява да натисне паник бутона и българските Бони и Клайд са се оттеглили безславно с няколко кутии цигари.

Двамата съпрузи са задържани за 72 часа и са им повдигнати обвинения за грабеж, а детето им ще бъде настанено в дом за сираци.

"С оглед на изключително бруталния механизъм на извършване на деянието, независимо че двамата са неосъждани и с добри характеристични данни - Боряна Рангелова е студент по рентгенология, а Рангел Рангелов работи в известна верига магазини за техника, те ще бъдат задържани за срок до 72 часа за довеждането им пред съд и ще им бъде поискана мярка за постоянното им задържане", обясниха от прокуратурата.

Съпрузите в действие:

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?