Сърбинът, обвинен в планиране на убийство на бизнесмен, остава окончателно в ареста

Сръбският мюсюлманин Битики Хаки, обвинен за подготовката на убийството на бизнесмена Божин Божинов остава окончателно в ареста, реши Софийският градски съд (СГС) във вторник.

Съдът прецени, че за момента са събрани достатъчно доказателства, които да сочат, че Хаки е подготвял убийството на бизнесмена. За това сочат показанията на Мустафа Исмаил, нает за мократа поръчка и впоследствие издал всичко на ГДБОП.

Оказа се, че противно на досегашните твърдения на разследващите и самият Божин Божинов е бил уведомен за подготвяното срещу него убийство. В съда днес прокуратурата подчерта тези му показания, за да обоснове вината на Хаки.

Адвокатката на Хаки Стела Ангелова е категорична, че той не се е познавал нито с Исмаил, нито с Божин Божинов.

Съдът прецени, че показанията на Исмаил са логични и последователни и по никакъв начин не се оборват от другите доказателства, събрани до момента. По делото все още не са приложени СРС-та, за които разследващите твърдят, че съществуват.

Случаят придоби обществена известност, след като лично вътрешният министър Цветан Цветанов обяви възторжено, че ГДБОП е разкрила заговор за убийство между черногорец и трима арменци.

След това обаче се оказа, че черногорецът е сърбин, арменците са заключени съвсем случайно и без да имат общо със случая, а антимафиотите всъщност са получили информацията за готвеното престъпление наготово.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?