Сърбия разтрогна още една сделка с Ковачки

Сърбия разтрогна още една сделка с Ковачки

Сръбската приватизационна агенция разтрогна пореден договор с българската компания "Булцвет", собственост на подсъдимия за укриване на данъци бизнесмен Христо Ковачки, съобщават сръбските медии в сряда. Развалена е сделката за козметичната фабрика "Невена" в Лесковац. През май 2009 агенцията прекрати договора с "Булцвет" за придобиването на металообработващото предприятие "Металац Иваница"

Сделката за "Невена" е развалена, защото инвеститорът не спазвал редовен производствен график, както и социалните ангажименти, заложени в приватизационния договор. От синдиката на фабриката са заявили, че агенцията е дала 15 поредни срока на българската компания да изпълни обещаното, но тя не го сторила.

"С разтрогването на договорите приключи агонията на 257 работници, които с месеци не получаваха заплата, а не им бяха изплащани и осигуровки”, е изтъкнал председателят на синдиката Небойша Перович. Според вестник "Глас Явности" Христо Ковачки е закупил 15 сръбски компании, като за 13 от тях договорите са прекратени.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес