Сърбия спечели всичко във водната топка

Съседите ни победиха Хърватия с 11:7 за първото им олимпийско злато

Сърбия спечели всичко във водната топка

Мъжкият национален отбор на Сърбия по водна топка спечели първото олимпийско злато в историята на страната, побеждавайки на финала Хърватия с 11:7.

Така западните ни съседи, на практика, спечелиха всичко в този спорт, след като миналата година станаха световни шампиони, по-рано тази година спечелиха европейското първенство, а сега и олимпийския турнир в Рио де Жанейро.

Сърбия контролираше мача от самото начало, като поддържаше преднина от няколко гола през всичките четири части. Душан Мандич се отличи с четири попадения за сърбите, а Душко Пиетлович и Филип Филипович добавиха още по две. Сандро Сукно беше най-резултатен за хърватите с три гола.

В мача за третото място Италия победи Черна гора с 12:10, докато деветкратният олимпийски шампион Унгария остана на петата позиция в крайното класиране, след като надигра Гърция също с 12:10.

Новите олимпийски шампиони започнаха турнира с изненадваща загуба от домакините от Бразилия, но след това безпроблемно излязоха от групата си, побеждавайки Австралия и Япония.

На четвъртфинала Сърбия се наложи над Испания с 10:7, а на полуфинала отстрани Италия с 10:8, за да се изправи на финала срещу Хърватия, която спечели титлата на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Споделяне

Още от Рио 2016

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?