Сърбия затвори всички гранични пунктове за граждани

Александър Вучич обявява новите мерки

В 8 часа (9 часа българско време) в петък Сърбия затвори абсолютно всички свои гранични пунктове за влизане на граждани на нейна територия. Мярката не се отнася за товарни камиони.

"От утре сутрин се затварят всички гранични пунктове за влизане на пътници, които пътуват с автомобилен, железопътен и речен транспорт. Освен товарните камиони никой няма да може да влезе на територията на Сърбия", заяви снощи президентът Александър Вучич.

В четвъртък през целия ден консул от Генералното консулство на Ниш бе на място на ГКПП Калотина-Градина за оказване на съдействие на български граждани. Опашката от камиони за влизане в България е повече от 15 километра. Българските дипломати отново имат готовност да окажат съдействие на място на български граждани в случай на възникнала необходимост, съобщи снощи Министерството на външните работи.

В Сърбия тази сутрин бяха регистрирани още 15 случая на заразени с коронавирус. Потвърдени са общо 118 случая на Ковид-19 в страната.

От последните 15 потвърдени случая, петима души са хоспитализирани, но са в добро общо състояние, а останалите 10 са на домашно лечение.

От днес в 12 часа спира и междуградският транспорт за влакове и автобуси, оставена е възможността за придвижване с автомобили.

Споделяне

Още от Коронавирус