Саркози може да се върне в политиката, ако прецени, че се налага

Бившият френски президент Никола Саркози заяви, че не иска да се връща в политиката, но може "да бъде принуден заради Франция" поради сегашната тежка ситуация в страната, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. 

 

За жалост ще дойде момент, в който въпросът вече няма да е дали ми се иска, а ще имам ли избор. В такъв случай вече няма да мога да продължа да си казвам, че съм щастлив да водя дъщеря си на училище и да изнасям лекции по цял свят. А ще съм принуден да се върна. Не защото така искам, а защото такъв е дългът ми. 

 

Единствено защото става дума за Франция, заявява в интервю за сп. "Вальор актюел" бившият държавен глава, който бе победен от социалиста Франсоа Оланд на изборите от 6 май 2012 г.

 

Откакто напусна Елисейския дворец миналата година, Саркози се оттегли от политиката и се посвети на семейния живот със съпругата си Карла Бруни и дъщеря им Джулия и изнасяне на лекции.

 

Според две допитвания Никола Саркози остава идеалният кандидат за симпатизантите на френската десница за президентските избори през 2017 г. Според анкета на Ифоп 56 процента от запитаните са на това мнение, а според анкета на Бе Ве А - 54 процента. Бившият премиер на Саркози Франсоа Фийон получава съответно 17 и 16 процента в двете допитвания.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?