Саркози предупреди за предстоящи 10 ужасни месеца във Франция

Саркози предупреди за предстоящи 10 ужасни месеца във Франция

Франция я очакват 10 ужасни месеца до президентските избори, коментира лидерът на Републиканската партия в страната и бивш президент Никола Саркози, цитират от ТАСС и БГНЕС.

“Президентът Франсоа Оланд не се справя с положението, възникнало след “Брекзит“, а Ангела Меркел никога не е взимала сама решения при подобни сериозни ситуации. Британците ще се постараят да бавят, отлагайки излизането от ЕС“, обяснява Саркози.

Според него положението във Франция след “Брекзит“ значително се е влошило заради неефективните действия на нейното правителство.

Той допълни, че ако кандидатът на Републиканската партия стане президент, ще бъде подета инициатива за нови френско-германски разговори за бъдещето на съюза, защото без съгласието между тези две страни в ЕС нищо не може да се получи.

Саркози обясни, че в момента френско-германската двойка не може да функционира заради Франция.

“Трябва задължително да обединим усилията на всички страни от ЕС около 8-9 приоритетни цели. По-конкретно реформирането на Шенгенската зона, еврозоната и системата в подкрепа на бизнеса“, каза Саркози.

 Той смята, че трябва да се спре приемането на нови страни в ЕС, докато не бъдат реформирани европейските институции. Бившият президент категорично се обяви срещу приемането на Турция в ЕС.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?