Саркози: Разводът ми не интересува французите, а само медиите

Френският президент Никола Саркози отказа да коментира пред журналисти развода си със Сесилия Саркози, който беше оповестен в четвъртък, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Президентът изтъкна, че иска да се съсредоточи върху проблемите на французите.

"Избран съм от французите, за да разреша техните проблеми, а не, за да коментирам личния си живот", каза Саркози на пресконференция в Лисабон след приключване на срещата на върха на ЕС.

На въпрос на журналист от в. "Монд" за развода Саркози отговори: "Много бих искал такъв влиятелен всекидневник като "Монд" да се интересува по-скоро от Европа, отколкото от моя личен живот, но, може би, човек трябва да се чувства поласкан от подобно голямо внимание."

"Французите са ме избрали за едно единствено нещо: да работя, да работя, пак да работя. Те не искат от мен да коментирам развода си. Това ги интересува по-малко, отколкото медиите, и те имат право", допълни френският президент. Той отбеляза, че може би обикновените французи са по-дискретни, когато става дума за личния живот на президента за разлика от медиите.

По същото време либийският лидер Муамар Кадафи изрази съжаление за развода на първата френска двойка. Той нарече президента и вече бившата му съпруга приятели и заяви, че му се иска да е имал възможност да изглади нещата помежду им.

Сесилия Саркози бе в Либия през юли и преговаря директно с Кадафи за освобождаването на българските медици, осъдени по обвинение в заразяване със СПИН на над 400 либийски деца. Малко след това и самият президент също посети Либия и се срещна с либийския лидер.

Решението на френския президент да изпрати съпругата си в Либия като пратеник по случая с българските медицински сестри породи остри спорове, предизвикани от опозицията във Франция. В сряда на първото си заседание се събра парламентарната комисия, разследваща обстоятелствата около освобождаването на медиците, припомни АП.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?