Съседи на столичния кмет Фандъкова ще протестират пред дома ѝ

Сн. БГНЕС

Съседи на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от софийския кв. "Манастирски ливади - изток" организират протест пред дома ѝ. Причината е лошото състояние или дори липсата на инфраструктура около домовете им. Организаторите призовават във Фейсбук недоволните да се съберат в 12 часа на 22 октомври "под прозорците на кмета".

Срещу липсата на улична инфраструктура, осветление, детски градини, училища и зелени площи на протест излизат и жители на кв. "Витоша". В 12 часа на 21 октомври, събота, те се канят да блокират бул. Симеоновско шосе" при кръстовището с ул. "Иван Странски".

Също в събота протест ще има и в село Лозен. Той е провокиран от изсичането на дървета в Лозенската планина. Хората искат в следващите 10 години да не се издават разрешителни за добив на дървесина в планината и тя да се развива като за зона за туризъм. Местните жители настояват за възстановяване на пътищата и чешмите, разрушени при извозването на изсечените дървета. Протестът им е насочен основно към Министерството на земеделието и храните.

За понеделник - 23 октомври, пък е насрочен протест на жители на кв. "Лозенец" срещу плановете за изграждане на високи сгради в квартала, където има основно къщи и ниски сгради.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?