Саша Барон Коен ще превъплъти Фреди Меркюри на екрана

Саша Барон Коен ще превъплъти Фреди Меркюри на екрана

Звездата на филма “Борат“ Саша Барон Коен ще изиграе Фреди Меркюри във филм за “Куин“, потвърди пред ББС китаристът на рок бандата Брайън Мей.

По думите му изборът на Коен вероятно ще шокира много хора, но разговорите с него за ролята са тръгнали още от самото начало, откакто се водят сериозните разговори за филма преди две години.

Автор на сценария ще е Питър Морган, познат на публиката от работата му в “Кралицата“, “Фрост/Никсън“ и др.

Действието в лентата ще се развива в периода преди концерта на групата Live Aid през 1985 г. Снимките на филма ще започнат през следващата година.

“Ще се опитаме да бъдем себе си, колкото е възможно повече“, заяви Мей.

Той и барабанистът на групата Роджър Тейлър ще следят за музикалното озвучаване на филма, което ще включва както песни на бандата, така и солови изпълнения на Меркюри.

“Фреди Меркюри беше вдъхновяващ изпълнител, затова Саша в главната роля заедно със сценария на Питър и подкрепата на “Куин“ ще са перфектна комбинация, за да разкажем истинската история, предшестваща успеха на групата“, заяви продуцентът на лентата Греъм Кинг.

Все още не е избрано име за проекта.

Продължилата 21 минути изява на “Куин“ на концерта Live Aid на стадиона “Уембли“, включваща песните Bohemian Rhapsody, We Are The Champions и Radio Ga Ga се смята за едно от най-класическите рок изпълнения.

Споделяне

Още от